Kuinka voitat?
Henkilö, jolla on korkein käsi, kun kaikki kortit paljastetaan käden lopussa – eli ”showdown” – tai pelaaja, joka asetti viimeisen maksamattoman panoksen ja voittaa siten ilman vastakkainasettelua, on yleensä voittaja. mikä tahansa pokerikäde.
Etkö ole varma, onko väri vai suora parempi? Oletko unohtanut kuinka täyttää huone? Löydät kaikki tarvitsemasi tiedot käsien sijoituksista alla olevasta taulukosta (klikkaa tästä saadaksesi lisätietoja). Vasemmalta oikealle vahvimmat kädet ovat ylimmässä rivissä, ja huonoin käsi on korkea kortti.
Aloittaa,
Pakkopanokset, kuten Big Blind ja Small Blind Hold’emissa ja Omahassa, ovat yleisiä pokeripeleissä. Tietyssä pokerikädessä nämä pakotetut panokset muodostavat aloituspotin, joka on ensimmäinen kannustin, joka pelaajilla on oltava käden voittamiseksi. Seuraavien panostuskierrosten toiminta kasvattaa pottia entisestään.
Kortinjako- ja panostuskierrokset
Pelaajia pyydetään usein kiertämään myötäpäivään pöydän ympäri, kun ensimmäiset kortit on annettu.
Kun on heidän vuoronsa toimia, jokainen pelaaja voi yleensä valita seuraavista vaihtoehdoista:
• Check – Vedon avaamisesta kieltäytyminen tunnetaan tsekkaamisena. Pelaajat voivat vain tarkistaa, jos vetoa ei ole meneillään olevan kierroksen aikana, ja toiminto välitetään myötäpäivään seuraavalle kädessä olevalle henkilölle, kun hän sököttää. Jos kaikki aktiiviset pelaajat sököivät, kierros päättyy, kun ne pelaajat jäävät käteen.
• Panos – Jos muut pelaajat eivät ole panostaneet tämän kierroksen aikana, osallistujat voivat pelata uhkapelejä. Pysyäkseen kädessä, kun panos on asetettu, muiden pelaajien on ”maksettava” sovittamalla panoksen summa.
• Fold – Kun pelaaja luovuttaa, hän menettää kaikki korttinsa eivätkä voi voittaa tai vaihtaa nykyisen käden aikana.
• Call – Jos muut pelaajat ovat panostaneet nykyisen kierroksen aikana, pelaajat voivat maksaa; maksavan pelaajan on kuitenkin vastattava suurinta panosta.
• Korota – Jos muut pelaajat ovat panostaneet nykyisen kierroksen aikana, nousevan pelaajan on vastattava suurinta panosta ja panostettava sitten suurempi summa. Pysyäkseen kädessä kaikkien seuraavien pelaajien on maksettava tai korotettava korotus uudelleen.
• Eri pokerimuunnelmilla on erilaisia panostuskierroksia. Maailman suosituimmilla pokeripeleillä, Texas Hold’emilla ja Omahalla, on identtiset panostusrakenteet neljällä panostuskierroksella, jotka tunnetaan nimellä pre-flop, flop, turn ja river.
Ennen kuin yhteisiä kortteja jaetaan, floppia edeltävä panostuskierros alkaa; vedonlyönti flopissa tapahtuu sen jälkeen, kun kolme ensimmäistä yhteistä korttia on jaettu; panostus turnissa tapahtuu neljännen yhteisen kortin jälkeen; ja vedonlyönti riverissä tapahtuu viidennen ja viimeisen yhteisen kortin jälkeen.
Jokainen panostuskierros jatkuu, kunnes kaikki pelaajat ovat joko lyöneet tai luovuttaneet panoksensa (jos vetoja ei ole asetettu, kierros on valmis, kun jokainen pelaaja on sököttänyt). Seuraava jako/panostuskierros alkaa, kun panostuskierros on ohi tai käsi on päättynyt.
Kun kaikki kortit on jaettu, tässä on esimerkki Texas Hold’em -kädestä. Kuten näet, pelaajat voivat yhdistää jommankumman kahdesta kuvapuoli alaspäin olevasta kortistaan mihin tahansa viidestä yhteisestä kortista saadakseen vahvimman mahdollisen viiden kortin käden; tässä skenaariossa voit yhdistää molemmat kuvapuoli alaspäin olevat kortit kolmeen yhteiseen korttiin. Saadaksesi suoran, pelaa korttia.
Välienselvittely
Jäljellä olevien aktiivisten pelaajien on näytettävä tai ”ilmoitettava” kätensä sen jälkeen, kun viimeinen panostus tai korotus on maksettu viimeisen panostuskierroksen aikana, ja pelaajat, joilla on paras käsi, voittaa potin.
Sen sijaan, että pelaajat näyttäisivät kätensä kerralla, he paljastavat ne usein peräkkäin. Useat pelaajat voivat jakaa yhden potin, ja potti jaetaan useilla eri tavoilla pelin sääntöjen ja kunkin pelaajan käsien verrattuna vastustajiin perustuen.
Panostuksen rajoitukset
Summaa, jonka pelaajat saavat aloittaa ja korottaa panoksiaan, kutsutaan panosrajoituksiksi. Pokeripelit luokitellaan yleensä no limit, pot limit tai kiinteä limiitiksi.
Kuka tahansa pelaaja voi lyödä vetoa tai korottaa minkä tahansa summan koko stäkkiinsä asti (heillä on kullakin hetkellä pelimerkkien kokonaismäärä) millä tahansa panostuskierroksella, milloin tahansa no-limit-pokeripeleissä. Nyt on heidän vuoronsa toimia.
Pot Limit — Pot limit -pokeripeleissä jokainen pelaaja voi panostaa tai korottaa minkä tahansa summan nykyiseen pottikokoon asti.